Os Toys

Advertising
Advertising
Maisto

Maisto 40 Producten

Maisto International Inc. is een wereldwijd speelgoedmerk dat deel uitmaakt van de May Cheong Group. Hoewel het merk nu is gevestigd in Californië, zijn de oorsprong en het belangrijkste bedrijf van vandaag in Hong Kong. Maisto produceert voornamelijk gegoten modellen van auto's, vliegtuigen en motorfietsen. Het bedrijf heeft ook een aantal Tonka-producten vervaardigd onder licentie van Hasbro. Het bezit nu ook de vroegere Italiaanse Bburago en merknamen van Polistil.

In de jaren tachtig werd Maisto bekend als producent van gegoten voertuigen na een zakenconglomeraat van May Tat Toy (voornamelijk motorfietsen), May Cheong (MC Toy - die kleinere voertuigen produceerde) en Maisto. In de jaren 1990 werd Maisto beschouwd als de Amerikaanse divisie van Master Toy Co. Ltd. uit Thailand, met May Cheong als de Kowloon, Hong Kong, dochteronderneming.

De May Cheong Group is gevestigd in Hong Kong en hun producten worden gemaakt in China en Thailand , De fabrieken in China en Thailand produceren schaalreplica's van 1:12, 1:18, 1:24, 1:25, 1:27, 1:43, 1:31 en 1:64. De meeste modellen zijn officieel gelicentieerde producten, gebaseerd op populaire voertuigen. Anderen, echter, zijn fantastische staaf en aangepaste creaties meer in lijn met de Hot Wheels-formule. Het magazijn en distributiecentrum van de VS, oftewel Maisto International, Inc, is gevestigd in Fontana, Californië.

In 2005 verwierf de May Cheong Group de activa van het beroemde Italiaanse merk Bburago. Later verkreeg Maisto ook de naam Polistil, een andere bekende Italiaanse schaalmodelfabrikant die eerder failliet was gegaan.

Maisto won rond 1990 populariteit, voornamelijk op 1/18 schaal met Italiaanse Bburago, Polistil en de duurdere - en vaak meer vlekkerige Franklin Mint Precision-modellen. Tegen 2000 waren een hele reeks bedrijven zoals Yatming, Ertl en zelfs Mattels Hot Wheels de grotere schaal 1:18 binnengedrongen. Vooral sinds Bburago faalde (nu deel uitmakend van May Cheong zelf), heeft geen enkel ander bedrijf op grotere schaal kunnen concurreren met Maisto, behalve misschien Jada Toys. Toch is de schaal van schaal 1:18 niet zo wijdverspreid als hij was. Circa 2010, 1:24 is nog steeds populair, maar de grotere schalen zijn afgenomen in winkels.

Maisto-voertuigen van 1/18 schaal hebben meestal alle functies open met mooi ingerichte motoren en interieurs. Modellen hebben bijna perfect geproportioneerde lijnen en hebben meestal uitstekend onderzoek gedaan naar details, aangezien modellen in de honderdduizenden in massa worden geproduceerd. Toch kan de verftoepassing te dik of niet uniform zijn, en details die chroom zouden moeten zijn, worden vaak zilver geverfd. Carrosseriepanelen kunnen ongelijk zijn, lichten onrealistisch, en trimmen nogal dik en opzichtig. Het tijdschrift Muscle Machines merkte op dat de Dodge 330 Hemi uit 1963 volledig zonder enige aanduiding van een versnellingspook van welk type dan ook was (zelfs een drukknop op het dashboard, Verzamelaars die fijnere bewerkingen in deze grootte wensen, moeten kijken naar AUTOart, CMC of Exoto aan het hogere dollareinde van miniatuurmodellering.

1/64 schaal Maisto gegoten modellen zijn qua kwaliteit en details vergelijkbaar met Matchbox, Hot Wheels en Johnny Lightning, maar nieuwe modellen in deze schaal worden niet vaak vrijgegeven. Nieuwere lijnen bieden voertuigen in meer op maat gemaakte thema's. Een van die lijnen is de AllStarz met op maat gemaakte velgen, speciale verfklussen, en verlaagde ophanging. Een andere lijn is Pro Rodz die dezelfde thema's gebruikt maar bestaat uit klassieke Amerikaanse muscle cars. Beide lijnen concurreren direct met de merken 'Jada Toys' 'Dub City' en 'Big Time Muscle' die de 'bling'-trends in autospeelgoed begonnen.

Rond eind 2010 namen Maisto-speelgoed dat werd verkocht in winkels van Wal-Mart de naam 'Adventure Wheels' aan op alle Maisto-verpakkingen met rood-oranje en geelgouden dozen en blisterverpakkingskleuren met zwarte afwerking.

Maisto produceert veel gelicentieerde eigendommen die de hedendaagse promotionele en industriële trends weerspiegelen. Het is bijvoorbeeld een officiële licentiehouder van Harley-Davidson Motorcycle Company. Chrysler is een grote gebruiker van Maisto voor promomodellen - een voorbeeld hiervan was het aanbieden van drie verschillende versies van de PT Cruiser (aandelen, sport en panelen) die eerst beschikbaar waren voor autojournalisten, maar later normaal werden verkocht in Walmart en andere winkels. Het merk was tot 2010 in de volksmond te zien in Sam's Club.

Winkelwagen  

leeg

AANBIEDINGEN

Momenteel zijn er geen aanbiedingen

Realisatie & hosting: Novisites Internet